Evenimente

Festivalul Gustar

Îți place să evadezi cu gașca în natură, unde răsună muzică bună și poți să îți întinzi cortul ca să te poți distra până dimineață? Festivalul ”Gustar” înseamnă o posibilitate unică de a petrece un weekend deosebit cu familia sau prietenii într-un spațiu natural, în care veți asculta cei mai populari artiști ai momentului, cu foc de tabără, camping, mâncare tradițională, târg de artizanat, distracții pentru copii. Dacă te regăsești în atmosfera Gustar, vino la Orhei!

Data:
18-20 august 2023
Preț:
300-600 lei

Festivalul Lupilor

Povestea lupilor este în strânsă legătură cu legendele dacilor. Legendele atribuite dacilor nu sunt foarte complexe sau pompoase, însă felul cum s-au propagat, intriga și învățămintele pe care ni le oferă, fac să fie cele mai interesante legende ale lumii. Într-unul dintre cele mai frumoase locuri ale Republicii unde natura e sursa principală de a ne reîncărca cu energie, vom cânta și ne vom distra, ne vom relaxa și ne vom bucura de apusuri cu dansuri până dimineața!

Data:
11 - 13 August 2023
Locația:
Trebujeni
Preț:
350-2200 lei

descOperă

Când ai fost ultima dată la un eveniment care să-ți taie răsuflarea? Festivalul DescOperă este un eveniment muzical inedit, de o frumusețe rară, organizat la poalele stâncilor din Rezervația Orheiul Vechi. Evenimentul scoate opera din scena tradițională și o aduce în sânul naturii.

Data:
16 - 18 iunie
Preț:
150 - 300 Lei

Festivalul Antic – Dacia Libera

Peste 80 de reenactori, daci, tarabostes, sarmați, carpi, Iele, Sânziene, legionari romani vor reconstitui cele mai fascinante momente din istoria strămoșilor noștri geți și interacțiunile lor cu imperialii romani.

Data:
3 - 4 iunie
Locația:
Zona Potârca
Preț:
250 - 1200 lei

Ziua și Noaptea Muzeelor

Ziua și Noaptea Muzeelor din acest an va fi celebrate la Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” cu un program inedit pentru vizitatori.Activități:„Laboratorul experimentelor”, Atelier de pictură, Șezătoarea ansamblului „Trebujeni”, Incursiune în cotidianul oamenilor din trecut însoțit cu foc de tabără. Activitățile vor fi dedicate pentru copii, adolescenți și maturi, trebuie doar să o alegeți pe cea…

Data:
13 mai 2023
Locația:
Butuceni
Preț:
Gratis

Evenimente științifice

Conferința științifică tematică este un eveniment care adună oameni de știință din spațiul Balcanic și sud-estic al Europei. Aici sunt puse în discuție noi descoperiri de pe tărâmul arheologiei care sunt asigurate de interferențe cu alte domenii științifice.

Data:
15 august
Locația:
s. Butuceni
Preț:
intrare liberă

Ziua și Noaptea Muzeelor

Este un eveniment celebrat anual în luna mai, iar muzeele de pe teritoriul Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi” sunt deschise de la 8:00 până la 00:00. Pe lângă programul prelungit, echipa rezervației pregătește activități culturale menite să prezinte vizitatorilor patrimoniul deținut, să promoveze valorile naționale și să ofere o continuitate a acestora.

Data:
A doua jumătate a lunii mai
Preț:
intrare liberă

Ziua Portului Popular

Este sărbătorită anual la sfârșitul lunii iunie și este marcată prin diverse evenimente și activități ce pun în valoare și promovează elementele patrimoniului cultural imaterial. În cadrul acestui eveniment sunt organizate expoziții, târguri de meșteșugărit, șezători etc.

Data:
Ultima duminică din iunie
Locația:
s. Butuceni
Preț:
10 MDL / persoană

Zilele Europene ale Patrimoniului

Sunt organizate an de an, în luna septembrie, și implică diverse activități: mese rotunde, ateliere de ceramică, pictură și sculptură, acțiuni de salubrizare ș.a. Evenimentele dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului sunt îndreptate spre a promova și susține implicarea tinerilor în soluționarea problemelor cu care se confruntă patrimoniul cultural și naural și pentru a atrage atenția…

Data:
A doua jumătate a lunii septembrie
Locația:
s. Butuceni
Preț:
10 MDL / persoană

Cupa „Artico”

Este o competiția republicană de turism montan desfășurată în spațiul Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi” în luna mai a fiecărui an. Competiția adună cca 100 de copii, care sunt antrenați în alergare pe trasee cu distanțe diferite.

Data:
A doua jumătate a lunii mai
Locația:
s. Butuceni
Preț:
participanții înscriși au intrare liberă