Maratonul „Dragonul de aur” 2023

Data:
2 septembrie 2023
Locația:
Butuceni
Preț:
De la 200 lei

Începem activ toamna cu Dragonul de Aur. Una din cele mai populare alergări pe teren accidentat revine pe data de 2 septembrie 2023, în cadrul unui parteneriat frumos dintre Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” și RunMoldova! Anul acesta, alergătorii vor avea la dispoziție doar două curse: CROS (14km cu 250m D+) și Semimaraton (22km cu 400m D+).

Maratonul Dragonul de Aur de la Orheiul Vechi este o competiție organizată într-o locație unică, amplasată pe structuri geologice de peste 13 milioane de ani, cu urme de locuire umană de peste 30 000 ani, fortificații geto-dace, caverne și urme ale orașelor Hoardei de Aur și Țării Moldovei – “Șehr al-Cedid” (Orașul Nou) și “Orheiul Vechi”.

Rezervația Orheiul Vechi, aflată la intersecția Occidentului cu Orientul, păstrează un SEMN DIVIN – amprenta Dragonului de Aur, o făptură simbolică venerată din timpuri imemorabile în întregul spațiu euro-asiatic.Urmează “Calea Dragonului” (Semimaraton) sau „Hoarda de Aur” (Maraton), pe stânci de milioane de ani, prin locuri pline de istorie și legende!

Traseul curselor include Mănăstirea rupestră Butuceni, Biserica Sfânta Maria, “amfiteatrul milenar”, Vestigiile citadelei și sanctuarului geto-dacic, băilor tătărești, palatului pârcălabului, bisericii și citadelei medievale, locuinței din piatră și înconjurul siluetei legendarului Dragon de Aur.

IMPORTANT: La cursă pot participa doar persoanele care au atins vârsta de 18 ani, sunt siguri de forma sa fizică și își asumă responsabilitatea, în totalitate, pentru propria condiție fizică, pe durata concursului și își exprimă această asumare prin semnarea declarației pe propria răspundere, la primirea kiturilor.