Aniversarea a 56 ani de la înființarea rezervației

15 martie 1968 a fost ziua în care Rezervația Cultural-Naturală ”Orheiul Vechi” a fost înființată oficial!

Sărbătoarea noastră a fost marcată printr-un șir de evenimente:

  • prima prezentare publică și implicit lansarea monografiei „Cotidianul, tradițiile calendaristice și familiale în satele din cadrul Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi” de cptre autorul Alexandru Furtună,
  • prezentarea realizărilor obținute de echipa rezervației în ultimii ani,
  • acțiune de înverzire a rezervației.

Am fost surprinși cu cuvinte de felicitare aduse de către ambasadorul Republicii Slovace în Chișinău, Pavol Ivan.

Am fost onorați cu diploma de excelență din partea Ministerul Culturii al Republicii Moldova, oferită de către secretarul de stat, Ion Budeci.

Evenimentul s-a finalizat cu plantarea a peste 300 de puieți de păltini de munte, carpăn, frasin, ulm în mai multe locații de pe teritoriul Rezervației.

Aducem sincere mulțumiri în organizarea evenimentului de astăzi SlovakAid și Asociației Femeilor Silvicultoare din Republica Moldova, în special doamnei Victoria Covali.

Suntem profund recunoscători colegilor silvicultori din Slovacia care pe parcursul unei săptămâni au consultat și format specialiștii locali.

Mulțumim tuturor care ne sunt alături în parcusul nostru, celor care au contribuit la conservarea, protejarea și valorificarea corespunzătoare a patrimoniului natural. Un mulțumesc deosebit îi aducem pensiunii Valea Stâncii și în special doamnei Svetlana Senin, care ne-a fost permanent un partener de încredere, precum și la aniversarea a 56 de ani de la fondarea rezervației.

La mulți ani și la mai multe realizări Rezervația Cultural-Naturală ”Orheiul Vechi”!